zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Aston Martin AM-RB 001: eerste (technische) details

 

16 februari 2017 - Vorig jaar zomer wist Aston Martin ons te verrassen met de aankondiging dat zij samen met Red Bull werken aan de ontwikkeling van een hypercar. Deze spectaculaire AM-RB 001 stond op dat moment nog echt in de kinderschoenen, maar inmiddels is er meer over het model bekend. Waaronder enkele technische details.

Het duurt nog tot 2019 voordat de eerste AM-RB 001's de fabriek willen verlaten. En zodoende zijn zowel Aston Martin als Red Bull niet erg scheutig met details. Om de honger bij enkele ongetwijfeld zeer gefortuneerd klanten toch wat aan te wakkeren geven ze nu een klein beetje meer informatie over de techniek. Al blijft de informatie vaag.



Cosworth-motor
Eén ding zijn we uiteraard zeer benieuwd naar: wat wordt de aandrijflijn? Inmiddels is bekend gemaakt dat er een 6.5 liter V12 gebouwd door Cosworth onder de carbon body komt te liggen. Deze wordt bijgestaan door een hybridesysteem van het Kroatische Rimac, inderdaad die van de Concept-One.

Formule 1-ervaring
Wie we verder op de lijst van leveranciers tegenkomen? Onder meer Ricardo voor de 7-traps automaat, Multimac voor de monocoque en Bosch voor de elektronica. Stuk voor stuk partners die door Aston Martin en Red Bull zijn geselecteerd om hun ervaring met en in de Formule 1. Wat één ding stond al sinds vorig jaar zomer voorop: deze AM-RB 001 zal een Formule 1-auto voor de openbare weg zijn.

150 exemplaren
Zoals gezegd zullen de eerste exemplaren in 2019 de weg op gaan. Aston Martin heeft nu definitief laten weten er 150 te gaan bouwen waarvan er 25 enkel op het circuit gebruikt mogen worden. Die andere 125 mogen gewoon de weg op. Over de prijs is niets bekend, maar er gaan geruchten over een prijskaartje van rond de drie miljoen pond.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10