zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

'PSA Peugeot Citroen wil Opel opslokken'

 

14 februari 2017 - Brekend nieuws! Zonet komt het verrassende bericht binnen dat de PSA Groep, waar Peugeot en Citroën onder vallen, ook Opel en diens Britse zustermerk Vauxhall wil inlijven. De overname zou zelfs al zo goed als beklonken zijn.

Als PSA Groep er daadwerkelijk uitkomt met General Motors, heden nog het moederbedrijf van Opel en Vauxhall, dan eist het Franse autoconcern ineens een flink stuk van de Europese automarkt op. Een combinatie van de vier automerken zou namelijk goed zijn voor een marktaandeel van 16% op het totaal. Dat meldden ingewijden die dit verrassende nieuws de wereld in hebben geholpen.



Schaalvergroting en EV-technologie
De reden dat PSA aast op Opel en Vauxhall zou in eerste instantie het (kosten)voordeel van schaalvergroting zijn. Maar ook de stappen die de Duisters hebben gezet op het gebied van elektrificatie is voor de Fransen interessant, aldus insiders.

Iedereen blij, behalve Renault
Als alles een beetje soepel verloopt zou de overname al binnen enkele weken rond kunnen zijn. GM zal ongetwijfeld alle medewerking verlenen, want het is een publiek geheim dat de Amerikaanse autogigant al enige tijd met Opel en Vauxhall in z'n maag zit. Zeker tijdens de crisis. Maar ook nu Opel aan de betere hand is, is een overname voor GM de ideale gelegenheid om Europa achter zich te laten. Chevrolet verliet eind 2015 al ons continent. Ten gunste van onder meer Renault dat nu de balen heeft als PSA haar zin krijgt. Het Franse merk zou daarmee namelijk niet langer de tweede grootste autobouwer van Europa zijn, achter Volkswagen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10