zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Fisker's Inc eerste auto heeft 'vlinder'-deuren

 

21 oktober 2016 - Zoals altijd laat voormalig Aston Martin-ontwerper Henrik Fisker er geen gras over groeien. Zijn nieuwe automerk, genaamd Fisker Inc, is nog niet eens overal geland en nu al heeft hij de eerste auto onder die vlag klaarstaan. Een Tesla-killer.

Voor wie het heeft gemist begin deze maand: Henrik Fisker is opnieuw een eigenmerk gestart. Fisker Inc luidt de naam daarvan en de Deense topdesigner wil daarmee vol inzetten op elektrische auto's. Met een sportief randje uiteraard. Oftewel, Tesla is overduidelijk het mikpunt en dat blijkt meteen uit de eerste auto van Fisker Inc. Alleen al de tegenovergestelde, omhoog scharnierende portieren spreken boekdelen. Weliswaar net even anders dan de vleugel-deuren van de Tesla Model X, maar zonder meer vergelijkbaar qua visuele impact.



Kip of ei
Hoewel Fisker Aston Martin al lang en breed achter zich heeft gelaten, is de blonde Deen eigenlijk nooit afgestapt van de onmiskenbare designtaal van dat Britse sportwagenmerk. Tijdens zijn BMW-era, zijn periode als coachbuilder en ook bij de Fisker Karma, telkens vertoont het lijnenspel enige verwantschap. Ook nu weer bij Fisker's nieuwe paradepaardje " voor zover dat te zien is op deze teaser. En ja, het silhouet van de auto lijkt afgekeken bij de Model S. Echter drie keer raden waarbij Elon Musk destijds heeft gespiekt toen hij die sportsedan ontwierp? Precies, Aston Martin. Grappig hoe ook die cirkel rond is"¦

400 mijl
Om het plaatje van een regelrechte Tesla-killer van Fisker helemaal rond te maken. Door een vernuftig accupakket zou de auto een elektrische actieradius hebben van 400 mijl, omgerekend bijna 650 kilometer. Vergelijkbaar met de Model S P100D.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10