zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

 

30 september 2016 - De 70ste verjaardag van Ferrari nadert en het legendarische sportwagenmerk kan niet wachten zichzelf en haar fans alvast te trakteren. Tijdens de Autosalon van Parijs wordt dan ook deftig uitgepakt met vijf speciale uitvoeringen op basis van de meest gewilde modellen.

Aan exclusiviteit en paardenkrachten geen gebrek in Parijs momenteel, en Ferrari draagt daar zijn steentje behoorlijk aan bij. Op haar Autosalon-stand staan namelijk de LaFerrari Aperta en GTC4Lusso T te pronken, omsingeld door speciale uitvoeringen van de 488 GTB en Spider, California T, en F12berlinetta. Opgeteld zomaar eventjes 3.310 pk en allemaal voorzien van het etiket '70th Anniversary' met het oog op de 70ste verjaardag van Ferrari volgend jaar.



Eerbetoon aan grootheden
Dat Ferrari niet zo'n egocentrisch merk is als sommigen menen, getuige deze 70th Anniversary-modellen. Met de speciale edities worden namelijk ook andere grootheden in de auto-industrie geëerd. Zo draagt de in Blu Scuro gelakte F12berlinetta de bijnaam 'The Stirling' (verwijzend naar de legendarische coureur Stirling Moss) en brengt de rode 488 GTB een ode aan Michael Schumacher. In het bijzonder aan zijn F2003-GA F1-bolide waarmee de nog steeds revaliderende Duitser zowel de rijders- als constructeurstitel pakte in 2003. Ook aan bod komt Steve McQueen. Ferrari herinnert 'The King of Cool' (die racen als allergrootste passie had, maar vooral zegevierde als acteur) met een California T, geïnspireerd op de '63 250 GT Berlinetta Lusso die de Hollywood-icoon cadeau kreeg van zijn vrouw. Wil de (wereld)vrouw van de toekomstige eigenaar van de California T 'The Steve McQueen' opstaan"¦

350 stuks totaal
De Kermit de Kikker-groene Ferrari 488 Spider 'The Green Jewel' en de witte 488 Spider Tailor Made zullen, tezamen met de overige 70th Anniversary-modellen, het komende jaar op diverse shows tentoongesteld worden om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat Ferrari iets te vieren heeft. En dan te bedenken dat de vijf showmodellen in Parijs slechts een heel kleine greep uit de totale '70th'-oplage zijn. Naar verluidt gaat Ferrari namelijk maar liefst 350(!) verschillende edities uitbrengen, gelijk verdeeld over de 488 GTB, 488 Spider, California T, F12berlinetta en GTC4Lusso T maar elk exemplaar net even wat anders. Alsof Ferrari Tailor Made het nog niet druk genoeg heeft...Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10