zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Eerste stukje + details nieuwe Audi Q5

 

22 september 2016 - In 2008, oftewel 8 jaar geleden, presenteerde Audi de Q5. In die jaren groeide de SUV uit tot de best verkochte Audi. In 2015 werden er, ondanks zijn leeftijd, bijna 270.000 van verkocht. Dat succes mag Audi niet verliezen en dus is het hoog tijd voor een moderne opvolger.

Die opvolger zal begin 2017 bij de dealers staan en dit is alvast een stukje erover. Lang wachten op hoe hij er helemaal uit ziet en wat erop en eraan zit hoef je niet. Op 29 september zal Audi de gloednieuwe, tweede generatie Q5 namelijk onthullen op de Autosalon van Parijs.



Duidelijke familieband
Eigenlijk weten we ook al best veel over de inmiddels één na grootste SUV van Audi. Dankzij spyshots hebben we een goed beeld gekregen van zijn uiterlijk dat met een beetje fantasie middels de nieuwe A4 en Q7 prima valt door te vertalen op de Q5.

Gewichtsbesparing
Technisch is Audi bijna geheel met een schone lei begonnen. De auto staat op het MLB-platform waarop ook de A4 wordt gebouwd. Dat betekent dat alle componenten nieuw ontwikkeld zijn en gewichtsbesparing een grote rol heeft gespeeld. Dat zou zomaar tussen de 100 en 200 kg gewichtsreductie kunnen betekenen.

Modern in hart en nieren
Alle moderne technologie die Audi in de A4 heeft geschroefd mogen we ook op de Q5 verwachten. Van de Virtual Cockpit tot aan geavanceerde rijassistentiesystemen, de Q5 zal erover beschikken. En het motorengamma is eveneens van de meest moderne generatie.Zoals gezegd zal de nieuwe Audi Q5 op 29 september worden onthuld. Wij houden je uiteraard op de hoogte.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10