zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Meer details over Opel Ampera-e

 

24 augustus 2016 - Kort voor de Autosalon van Genève werd de Opel Ampera-e al aangekondigd. Toch stond de Europese Chevrolet Bolt niet op die Zwitserse autobeurs. Wel op de aanstaande autotentoonstelling van Parijs, begin oktober. Hier alvast de belangrijkste details.

De Ampera-e is zoals de naam al aangeeft de opvolger van de Opel Ampera. Evengoed zijn er toch behoorlijk wat verschillen tussen de twee Ampera's. Zo is de Auto van het Jaar 2012 een plug-in hybride, terwijl er bij het aandrijven van de nieuwe Ampera-e geen verbrandingsmotor meer aan te pas komt. Opel's nieuweling is 100% elektrisch. Daarnaast heeft die laatste niet de carrosserie van een sedan, maar dat van een (5-deurs) hatchback met hier en daar trekjes van een midi-MPV.



Vlotte prestaties
Zoals in de proloog al eventjes aangehaald is de Opel Ampera-e de Europese derivaat van de in Amerika al verkrijgbare Chevrolet Bolt. Technisch zijn beide auto's identiek aan elkaar, wat betekent dat de aandrijving wordt verzorgd door een 204 pk sterke elektromotor die tevens 360 Nm kan opwekken. Dat de elektrische Opel vlot van zijn plek kan komen, is zodoende zo gek niet. Vanuit stilstand naar 50 km/h duurt 3,2 seconden en ook de tussensprint van 80 naar 120 km/h vergt weinig geduld. Slechts 4,5 seconden. De topsnelheid ligt op 150 km/h.En de actieradius? Die wordt pas in Parijs uit de doeken gedaan. Echter het moet wel heet raar lopen wil deze (sterk) afwijken van die van de Amerikaanse Bolt. De Chevy geraakt 300 kilometer ver op een vol accupakket. In de praktijk is dit zo'n 200 kilometer.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   1 reactie

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Gertjan  |   | 
25-08-2016
 | 
11:45 uur
Het mooie & baanbrekende is juist dat de Ampera-E/Chevy Bolt juist in praktijk (!) de 320 km range op 1 acculading haalt. 200 mijl / 320 km volgens de (wel) betrouwbare Amerikaanse testmethode. In de (niet betrouwbare) Europese testmethode zal hij over de 400km range op 1 acculading gaan.
Maar ik praktijk ruim 300km, voor deze middenklasse prijs, is echt een mijlpaal. En daarmee is deze wagen de eerste van de '2e generatie moderne elektrische auto's', waarvan ook de nog te introducuren Tesla model 3 toe behoort.
Overigens is dd Chevrolet Bolt ook nog niet verkrijgbaar in de VS, wel einde dit jaar.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10