zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Elektrische beauty queen Vision Mercedes-Maybach 6 is officieel

 

19 augustus 2016 - Dit weekend staat het weer te gebeuren: het Concours d'Elegenace in Pebble Beach, Californië, hét autofeestje voor bobo's. Traditie is de jaarlijkse schoonheidswedstrijd (waarbij het wél om de auto draait). Win je die, dan hoor je er pas echt bij. En Mercedes-Benz doet een poging met de Vision 6.

De Olympische gedachte 'meedoen is belangrijker dan winnen' is (ook) allang niet meer aan de orde tijdens het Concours d'Elegance. Zowat iedereen die er zijn rijdende trots naar voren schuift komt om te winnen. Dat en dat alleen. Zo ook Mercedes-Benz stilletjes, dat met de Vision 6 tegelijk een ode komt brengen aan de aerodynamische, vooroorlogse auto's.



Vleugeldeuren
Prijs of geen prijs, wat maakt het uit? De 5,7 meter lange en slechts 1,33 meter hoge sloep steelt ook zonder vele autoharten. Wat een prachtige bolide, die waarschijnlijk nooit zo in productie zal gaan. Niet omdat het niet kan, maar omdat een dergelijke, extreem kostbaar project voor Mercedes allesbehalve prioriteit heeft. De Duitsers hebben immers geen zin in nog debacle met Maybach. De Vision 6 is dus met name bedoeld als spektakelstuk om Maybach weer op de kaart te zetten. En dat lukt aardig, niet in de laatste plaats vanwege de Gullwing-achtige vleugeldeuren.

750 elektrische pk's
Ook heel spectaculair is het high-tech interieur waarbij de bedieningsorganen op futuristische wijze rondom de inzittenden worden geprojecteerd. Fysieke knoppen zijn er nauwelijks. En zo heeft Mercedes op meerdere fronten niet enkel naar het verleden teruggeblikt. Ook onder de kap gaat het er hypermodern aan toe.Vier elektromotoren zorgen daar voor de aandrijving, gezamenlijk liefst 750 pk sterk. Dat de acceleratie naar 100 km/h slechts 4 seconden duurt is dan ook zo gek niet, terwijl de topsnelheid op 250 km/h ligt. Maar minstens zo indrukwekkend is de theoretische actieradius. Die bedraagt namelijk een praktische 500 kilometer. Ook handig: zijn de accu's leeg, dan volstaat slechts 5 minuten aan de stekker om weer 100 kilometer te kunnen rijden. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10