zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Ook BMW M5 Competition durft niet voorbij 600 pk

 

22 juli 2016 - Het rijtje speciale edities van de BMW M5 is zo langzamerhand niet meer op een hand te tellen. En ook deze M5 Competition Edition durft de 600 pk niet te overschrijden.

Achter de schermen maakt BMW zich op voor de gloednieuwe 5-serie. Nog dit jaar hopen we een eerste kennismaking en als het een beetje meezit volgt de M5-uitvoering ervan in de loop van 2017. Lekker snel dus.



Angst voor +600 pk?
Maar eerst nog eventjes genieten van deze M5 Competition. Een speciale uitvoering die veel overeenkomsten kent met de eerdere M5 30 Jahre en M5 Metal Edition. Ook de Competition schopt het tot 600 pk en 700 Nm. Best opmerkelijk. Want waarom niet 650 pk om de huidige M5 pas echt met een luide knal uit te zwaaien? Een fluitje van een cent, immers. Toch heeft BMW M het niet gedaan. Zou het pk-plafond van de 4.4 V8-twinturbo bereikt zijn?! Dat kunnen én willen we niet geloven. Of wil men in Mà¼nchen voorkomen dat de nieuwe M5, waarvan algemeen wordt verwacht dat die sterker en sneller is dan zijn voorganger, in verlegenheid wordt gebracht? Je zou het bijna gaan denken.

200 keer
Afijn, met de M5 Competition koop je een vrij zeldzame power-sedan, volgepropt met fijne M-goodies. Slechts 200 exemplaren worden gemaakt; 100 in de kleur Carbonschwarz en 100 in Mineralweiss. Ook aan Nederland zijn er enkele toebedeeld. Tegen een prijs van € 183.176,-. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10