zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Aston Martin staat stil bij 80 jaar Spitfire

 

15 juli 2016 - Hij doet allang geen dienst meer als jachtvlieger maar er wordt nog regelmatig mee gevlogen, vooral op luchtshows. Liefst 80 jaar oud is 'ie intussen, de fameuze (Supermarine) Spitfire. En daar wil Aston Martin graag bij stilstaan. Met een speciale V12 Vantage S.

Bij Aston Martin zijn ze werkelijk meester in het verzinnen van een excuus om weer een speciale uitvoering van de inmiddels behoorlijk oude Vantage uit te brengen. Toch moet je er blij mee zijn, want anders was je mogelijk ontgaan dat de Spitfire alweer 80 jaar geleden voor het eerst het luchtruim verkoos. Als prototype weliswaar, om in 1938 daadwerkelijk officieel in gebruik te worden genomen, maar een kniesoor die daarover valt. We hebben het hier immers over 's werelds beroemdste en meest succesvolle gevechtsvliegtuig (samen met de Amerikaanse P51 Mustang).



Herkenbaar jasje
Terug naar de Aston Martin V12 Vantage S Spitfire 80 Edition. Want ja, zo heet het speciale model officieel. Een hele mond vol. Je moet er 180.000 pond voor ophoesten (40.000 pond meer dan de reguliere V12 Vantage S kost), maar dan krijg je wel een Vantage die door maatwerkafdeling Aston Martin Q is getooid in de groen/gele kleurstelling waar de Spitfire het meest aan herinnerd wordt. Bovendien is zeldzaamheid gegarandeerd, want de oplage is vastgesteld op een maximum van 80 stuks.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10