zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Prijzen Audi Q2 beginnen bij 29 mille

 

23 juni 2016 - Wel een beetje verliefd geworden op de meest brutale Audi van de laatste tijd? Want dat is hoe wij de Audi Q2 zien. Hij verrast met zijn design en springt behoorlijk uit de band in vergelijk met de rest van het Audi-gamma. Of die verliefdheid tot een relatie uit kan bloeien? Dat hangt af van je portemonnee. Hij is er vanaf 29.000 euro, dus bepaal zelf.

Audi duikt met de Q2 in een niche. In het SUV B-segment zijn het auto's als de Peugeot 2008, Nissan Juke en Renault Captur die de dienst uitmaken. Audi wil zich daar tussenwurmen, maar dan wel op haar eigen wijze. En zo is de Q2 duidelijk hoger gepositioneerd dan de genoemde concurrentie.Die hogere positionering uit zich met name in de uitrusting. De Q2 is leverbaar met quattro vierwielaandrjving, een head-up display, volledig digitaal dashboard (Audi virtual cockpit), elektrisch bedienbare achterklep en tal van online diensten.



Audi Q2: motoren en prijzen
Maar ook het motorengamma is upmarket. Het basismodel bij Audi vormt de 1.0 TFSI met 116 pk en handgeschakelde zesbak. Dat is meteen ook de motorisering waarvoor de vanafprijs van € 28.990,- geldt. Daarboven vinden we een 150 pk sterke 1.4 TFSI welke minimaal € 30.990,- kost. Dieselen kan in eerste instantie met de 1.6 TDI (116 pk) voor minimaal € 33.190,- en later voegt Audi tevens een 150 en 190 pk sterke versie van de 2.0 TDI aan het gamma toe. Motoren waar de concurrentie enkel van kan dromen.

Q2 Sport & Q2 Design
Wie voor de Q2 gaat heeft voordat er een keuze in motoren gemaakt wordt eerst nog de keuze voor de Sport- of Design-uitvoering. Bij de Sport zien we bumpers en spatbordranden in carrosseriekleur, ijszilver C-stijlen, rode sierlijsten en sportstoelen in het interieur alsook 17 inch lichtmetaal. De Q2 Design is wat meer ingetogen met bumpers en spatbordranden in Manhattan-grijs, witte decoratielijsten alsook grijze 'blades' (de C-stijlen). Uiteraard zijn een Pro Line, Pro Line plus en Pro Line S pakket toe te voegen aan de uitrusting.De Audi Q2 zal vanaf november bij de dealers staan. De 1.0 TFSI, 1.4 TFSI en 1.6 TDI zijn per direct te bestellen. De 2.0 TDI wordt later aan het gamma toegevoegd. Leuk detail overigens, de prijzen zijn zo goed als gelijk aan die van de A3 Sportback. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10