zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Collectors item: Rolls-Royce Phantom Zenith

 

18 mei 2016 - Binnenkort valt het doek voor de Rolls-Royce Phantom. Na een lange 13 jaar. Maar voor het zover is willen de Britten nog één keer knallen. Met de super-exclusieve Zenith Collection.

Geen paniek! De Phantom keert wel weer terug. Weliswaar in 2018 en niet meer als coupé en convertible, maar nog wel als vierdeurs limousine. Jammer van die afvallers, maar liever iets dan helemaal geen Phantom meer. Bovendien is het nog niet zover. Nog een half jaar is de Phantom zoals we hem nu in allerlei varianten kennen onder ons. Dus grijp de kans om nog in het bezit te geraken van misschien wel de meest bijzondere Phantom ooit, uiteraard gestoeld op de tweedeurs Coupé en Drophead Coupé waarvoor het dus binnenkort over en uit is. Niet dat dit zal meevallen, want er worden slechts 50 Zeniths gemaakt. In totaal en wereldwijd. Een collectors item, daar kun je vergif op innemen.



Ongekend oog voor detail
Hoe verzin je de ultieme finale-editie als er al zoveel bijzondere Phantoms rondrijden? Eigenlijk is dat ondoenlijk, maar Rolls-Royce verlegt graag haar grenzen en trekt nog een laatste keer alle registers open. De kleurenbak werd nogmaals doorgespit om er zeker van te zijn dat de gewenste Zenith-tint niet al een keer eerder op de koets van een Phantom is aangebracht, alle reliëfs en schilderingen uit het verleden werden nogmaals herzien en natuurlijk mochten de begeerlijkste Bespoke-accessoires op deze uitzwaainummer niet ontbreken. Vandaar dat elke Zenith is uitgerust met onder meer een champagnekoelkast met ruimte voor twee flessen en acht glazen en een campingtafel.

Speciale lade
De inzittenden worden verder omringd door het fijnste, met zachte kussens opgevulde leder dat Rolls kon vinden. Sowieso zijn de materialen het beste van het beste. De middenconsole van de Zenith-modellen beschikken bovendien over een uniek detail dat nooit eerder op een Phantom is toegepast, namelijk een speciale lade waarin een doosje van gepolijst aluminium is te vinden met daarin een gravure van het oplagenummer.In het doosje zit ook een stukje automobiele historie: een authentiek deel van de Phantom Assembly Line uit het Home of Rolls-Royce in Goodwood. Een verwijzing naar de exacte locatie en functie van het stukje assemblagelijn ontbreekt natuurlijk niet.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10