zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Donkervoort D8 GTO nog extremer als RS

 

4 mei 2016 - De Donkervoort D8 GTO nog niet extreem genoeg? Dit is de D8 GTO-RS, het nieuwe topmodel uit Lelystad.

Begin dit jaar liet Donkervoort ontvallen dat het drie nieuwe modellen op basis van de D8 GTO in het pijplijn heeft zitten. De D8 GTO-RS is de eerste en de mediaan van dit trio, die later dit jaar zal worden bijgestaan door de iets mildere GTO-S en de GTO-R, de Donkervoort onder de Donkervoorts.



Verwarrend
Moet je nagaan hoe extreem de D8 GTO-R wel niet moet zijn als Donkervoort de GTO-RS al als ultieme D8 bestempeld. Anderzijds schept dit ook verwarring, want de R gaat immers nog een stapje verder, mede op te maken uit de enorme taartschep die dit model krijgt toebedeeld.

Oude tijden her(be)leven
Opheldering krijgen we hier helaas niet over. Sowieso is de informatie vanuit de polder summier. Donkervoort spreekt van een compleet nieuw ontwikkelde D8, voorzien van een bredere bodykit en een verder geoptimaliseerde 2.5 liter 5-cilinderturbo van Audi. De D8 GTO-RS zou hierdoor nog sneller zijn maar tegelijk ook meer rijcomfort bieden. Verder is er een nieuwe wielophanging en een brotere spoorbreedte voor betere grip op de vooras. Ook het remsysteem is volledig nieuw ontwikkeld. Uit de samenwerking met Bosch ontstonden, naast een EU6-goedkeuring, bovendien nog enkele andere 'rondetijden-verbeterende' features, zoals launch control en een double-clutch function. Sprintcijfers zijn helaas niet bekend, maar het gegeven dat Donkervoort oude tijden wil doen herleven belooft alvast veel goeds. De D8 GTO-RS van tien jaar terug heeft namelijk diverse Ring-records op zijn naam staan.

40 stuks
De D8 GTO-RS wordt in een oplage van 40 exemplaren gebouwd en daarvan zijn er reeds 21 verkocht tegen een stukprijs van € 151.173, " exclusief lokale belastingen. All-in komt het Nederlandse prijskaartje op € 198.613,-. De levering start in de zomer.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10