zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Zoals verwacht: autoverkoop krijgt een knauw in januari

 

3 februari 2016 - Dat je iedere cent maar één keer kan uitgeven blijkt maar weer gezien de sterk dalende autoverkopen in januari. Veel auto's waren immers in december al geregistreerd om zo nog (lang) te kunnen profiteren van de gunstigere bijtellingstarieven.

De laatste maand van 2015 is de boeken ingegaan als de best verkopende decembermaand ooit. Liefst 69.159 nieuwe auto's werden er in die maand op kenteken gezet, terwijl dit normaliter de helft is van dit record. De reden hiervan is wel bekend: de bijtelling. Met de wijzigingen in de bijtelling van het nieuwe jaar in het achterhoofd haalden veel leasemaatschappijen de aankopen die zij 'normaal' zouden doen in de eerste maand van het nieuwe jaar naar voren om nog gebruik te kunnen maken van de 'oude' bijtellingsregels.



Negatief record
Dit effect treedt al jaren op in autoland, en dus zal het niet als een verrassing komen dat de autoverkopen in januari een fikse daling laten zien. Sterker, nooit eerder werd er in januari zo weinig verkocht. Hoeveel die daling dan precies betreft? Wel, in de eerste maand van 2016 werden er in ons land 40.776 nieuwe personenauto's geregistreerd, en dat is ruim 14% minder dan in dezelfde maand vorig jaar. In januari 2015 werden er namelijk nog 47.639 auto's geregistreerd.

Volkswagen loopt meteen uit
Ondanks de teleurstellende verkoopcijfers in januari is er toch altijd nog een winnaar bij de merken aan te wijzen. En dat is Volkswagen. De dealers daarvan wisten toch nog 7.792 nieuwe auto's aan de man te brengen, goed voor een marktaandeel van 19,1%. Nummer twee maar op grote afstand van de Duitsers is Renault met 2.894 registraties en Kia volgt daar vlak achter met 2.687 nieuwe auto's. Peugeot en Ford maken de top-5 van best verkochte merken in januari compleet met respectievelijk 2.557 en 2.410 verkochte auto's. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10