zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Is dit Audi's IAA-concept, alias Q6?

 

29 juli 2015 - Audi en BMW houden elkaar op allerlei fronten nauwlettend in de gaten. Maar als het om autoverlichting draait nog een beetje meer, zo lijkt het. Zeker nu Audi in het kielzog van haar aartsrivaal via een teaser kenbaar maakt ook te werken aan OLED-achterlichten.

Update 29 juli 2015 - Kort na een teaser omtrent OLED-achterlichten, waarvan de plannen officieel op de IAA uit de doeken worden gedaan aan de hand van een nieuwe conceptcar, duiken deze twee beelden van een complete Audi op. Ben jij dat Q6?



Eeuwig gevecht zonder winnaar
Wat wellicht onschuldig begon met dagrijverlichting is met name tussen Audi en BMW inmiddels een felle strijd geworden om wie nu het meest innovatief is. Mercedes-Benz lijkt daarin al lang zijn afgehaakt en andere luxemerken doen liever maar helemaal geen poging zich hierin te verliezen. En geef ze eens ongelijk, want het zal wel altijd stuivertje wisselen zijn. Nog los van het politieke spel dat buiten het oog van de camera gespeeld wordt.

Elektrische SUC
Afijn, terug naar de teaser die Audi zopas op het internet heeft gezet. Die geef inzicht in de OLED-technologie die naar eigen zeggen bijna klaar is voor serieproductie, maar moet stilletjes ook hinten naar de innovatieve conceptcar die het merk op de naderende IAA zal onthullen.Volgens insiders zal dat een grote, volledig elektrisch aangedreven SUC (van Sport Utility Coupé) zijn, bedeeld met drie elektromotoren. Twee daarvan bevinden zich op de achteras; elk voor het aandrijven van een wiel. De derde zit in de transmissie verstopt, waarmee de aandrijftechnologie iets afwijkt van die van de R8 e-tron. Die moet het met twee elektromotoren doen.

Proefballonnetje Q6
Na de autotentoonstelling in Frankfurt zal de intern geheten Audi C-BEV verder doorontwikkeld worden tot Q6, een regelrechte tegenhanger van de BMW X6 en GLE Coupé van Mercedes. Ergens in 2018 moet die vermarkt gaan worden. Maar daarover halverwege september ongetwijfeld meer.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10