zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Vernieuwde BMW 3-serie (Touring) is officieel

 

7 mei 2015 - BMW heeft de vernieuwde 3-serie reeds officieel voorgesteld. Zoals bij de lekkage al bekend werd, is er visueel weinig nieuws onder de zon. Maar onderhuids des te meer met als klapper een plug-in hybride, goed voor 15% bijtelling. Ook is er voortaan een versie met driecilinder.

We kennen het van BMW. Zelfs voor de kenner is het aandachtig zoeken naar de optische verschillen met het pre-faceliftmodel. Wie goed kijkt zal uiteindelijk opmerken dat de bumpers en de grille net even anders zijn en het design van de verlichting is opgefrist met onder meer modernere LED-dagrijverlichting.



Interieur
In het interieur wordt die bescheidenheid doorgetrokken met enkel de melding van nieuwe materialen en subtiele aanpassingen aan de middenconsole en het iDrive-multimediasysteem. Zo werkt de navigatie van die laatste sneller dan voorheen en beschikt het over een nog realistischere 3D-weergave. Andere bijkomende noviteiten zijn automatisch fileparkeren als uitbreiding van de Parking Assistant.

Plug-in hybride
Dan de technische kant van dit verhaal. Op dat gebied maken de vernieuwde 3-serie Sedan en Touring pas echt een sprong voorwaarts. Van de in totaal elf motorvarianten vallen er vier in de bijtellingsklasse van 20% en eentje is zelfs goed genoeg voor 15% bijtelling (na de lancering in 2016). Met die laatste willen we dan ook het liefst beginnen.Het gaat om de 330e, een plug-in hybride. De aandrijflijn daarvan bestaat uit een 2.0 liter viercilinderturbo die samenwerkt met een 80 kW sterke elektromotor. Het gecombineerde vermogen bedraagt 252 pk en 420 Nm en hiermee spurt de BMW 330e in slechts 6,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid ligt op 225 km/h. Volledig elektrisch rijden kan over een afstand van 35 kilometer waardoor het gemiddelde verbruik in de geijkte cyclus niet boven de 2,1 l/100 km uitkomt. De CO2-uitstoot die daarbij hoort bedraagt slechts 49 g/km.

Meer motorennieuws
Tevens noemenswaardig is de nieuwe 318i. Die beschikt voortaan over een 1.5 driecilinder-turbobenzinemotor, bekend uit de MINI Cooper en de 2-serie Active Tourer. Het vermogen van 136 pk is gelijk aan dat van de 316i die hij vervangt, terwijl de CO2-emissie met 5 g/km is verlaagd tot 129 g/km.Andere benzines zijn de 330i en de 340i, beide voorzien van een gloednieuwe motor. Bij de eerste is dat een viercilinder met 252 pk en in het geval van de ander een 326 pk sterke zes-in-lijn. De beide versies vervangen respectievelijk de 328i en 335i en verbruiken gemiddeld genomen tot wel 12 procent minder brandstof.

Diesels
Over op de diesels. De typenamen daarvan blijven vertrouwd, maar dat neemt niet weg dat BMW enkele ongemoeid heeft gelaten. Zo levert de 320d nu 190 pk en 400 Nm. De CO2-uitstoot is op 106 g/km komen te liggen, in combinatie met de 8-traps Steptronic-automaat. Bij de 320d Touring is dit 109 g/km. Voor wie een nog lagere emissiewaarde wenst is er de 320d EfficientDynamics Sedan. Die stoot in combinatie met de automaat 99 g/km uit in het geval van de Sedan en 104 g/km voor de Touring-variant.Tot slot maakt BMW kenbaar dat aan het onderstel ook is gesleuteld. Zo zou de 3-serie in bochten nog minder geneigd zijn tot overhellen en daarnaast is de stuurprecisie naar eigen zeggen toegenomen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10