zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Volvo V40 D3 naar viercilinder en 20% bijtelling

 

17 maart 2015 - In Zweden blijven ze werken aan een optimaal motorenprogramma voor de V40. Wist Volvo door tal van inspanningen eerder al de D2 in een lagere bijtellingsklasse te krijgen, nu is het dat ook gelukt met de V40 D3. Die moet daarvoor wel een cilinder inleveren.

Tot voor kort genoot de Volvo V40 D3 (alsook de V40 Cross Country) een karakteristieke vijfcilinder, maar voortaan is dat een vierpitter. Het blok is evenwel onveranderd groot met een slagvolume van 2.0 liter en ook aan het maximale vermogen van 150 pk is niet getornd. Het koppel daarentegen daalde met 30 Nm tot 320 Nm. Dat is een lichte domper, al zal de leaserijder daar snel overheen kunnen stappen nu deze harttransplantatie ervoor heeft gezorgd dat de V40 D3 voortaan nog maar 99 in plaats van 114 g/km aan CO2 uitstoot. En dat betekent niet 25, maar slechts 20% bijtelling bij zakelijk gebruik. Dit geldt zowel voor de versie met handbak als voor de automaat, ondanks dat die laatste de gemiddelde emissiewaarde doet toenemen tot 101 g/km. Overigens is die vernieuwde 6-traps transmissie er voortaan ook voor de T2- en T3-benzine.



Prijzen
Volvo weet ook al de prijzen van de geà¼pdatete V40-modellen. De vernieuwde D3 met handbak is er vanaf € 30.495,- en voor de Geartronic-automaat geldt een meerprijs van € 2.500,-. De Volvo V40 T2 en T3 voorzien van een automatische transmissie kosten respectievelijk € 27.695,- en € 29.695,-. Bestellen kan per direct.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10