zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Officieel: Lamborghini Huracan GT3

 

22 januari 2015 - De vorig jaar gepresenteerde Huracan Super Trofeo was al heftig, maar deze GT3-versie weet helemaal van wanten. Lamborghini zelf gaat ermee racen in de Blancpain Endurance Series, met de Nederlander Jeroen Mul als een van de fabriekscoureurs. Maar ook andere teams kunnen zich melden voor de Huracan GT3.

Het is voor het eerst dat Lamborghini betrokken is bij een GT3-racer. De Huracan GT3 is in samenwerking ontwikkeld met Dallara Engineering, geen onbekende in de racerij. Vanzelfsprekend zullen de massieve achterspoiler, diffuser en bodykit rondom allemaal zorgen voor een immense hoeveelheid downforce en dus grip. Ook onderhuids gaat het er wild aan toe.



Racespecificaties
In de basis is deze GT3 natuurlijk een Huracan zoals iedereen die kan kopen bij de dealer. Maar daarmee is eigenlijk alles wel gezegd. Aan de 5.2 liter V10 is flink gesleuteld, waarschijnlijk met meer vermogen tot gevolg. Lamborghini wil daarover echter niets kwijt.Verder beschikt de GT3 over een rolkooi, sequentiële zesbak, een racekoppeling en een interieur waarbij alle overbodige zaken die niet nodig zijn om te kunnen racen overboord zijn gegooid. Dat zie je terug in het wagengewicht; dat ligt bij de GT3 op een bescheiden 1.239 kilogram. En al dit kan van jou zijn voor € 369.000,-, exclusief belastingen.

Spa
De Lamborghini Huracan GT3 zal in actie komen in Azië en Noord-Amerika, maar ook Europa. Bijvoorbeeld tijdens de 24 Uren van Spa-Francorchamps, eind juli.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10