zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Jaguar F-type leverbaar met AWD en manuele transmissie

 

20 november 2014 - Met maximaal 550 enthousiaste Britse paarden op de twee achterwielen kan de Jaguar F-type soms wat listig uit de hoek komen. Leuk voor de ervaren bestuurder, maar wil je liever meer controle dan zul je blij zijn dat de sportauto binnenkort tevens met vierwielaandrijving verkrijgbaar is. Maar wees niet bevreesd, ook aan de zelfverklaarde coureurs onder ons is gedacht. De Britse fabrikant komt namelijk tevens met een manuele versnellingsbak op de proppen.

Technologie is tegenwoordig zo verfijnd dat veel oudere technieken achterhaald worden. Een voorbeeld hiervan is de automatische transmissie welke vandaag de dag sneller en efficiënter schakelt dan een manuele versnellingsbak. Met de hand schakelen mag dan wellicht langzamer zijn, maar het gevoel dat je als bestuurder aan het werk bent is een geweldig gevoel. Jaguar denkt met ons mee en schiet de autoliefhebber te hulp. Vanaf komend jaar is er namelijk de optie om je nieuwe F-type te leveren met een handgeschakelde zesbak. Echter is dit niet voor alle modellen mogelijk, enkel de achterwielaangedreven F-type S Coupé en Convertible met de 380 pk leverende V6 komt in aanmerking. Maar stiekem vinden wij dit toch de betere keuze als je voor een F-type kiest.



Meer grip
De tweede grote verandering is de komst van vierwielaandrijving die tevens vanaf 2015 te verkrijgen is. Het betreft hier permanente vierwielaandrijving die zowel op de 380 pk sterke F-type S, als op de 550 pk sterke R variant te verkrijgen is. Laatstgenoemde, met de zalige achtcilinder onder de lange motorkap, sprint met de vierwielaandrijving in 4,1 seconden naar 100 km/h. Exact twee tienden sneller dan de tweewielaangedreven versie. Ondanks het systeem behoudt hij volgens Jaguar wel zijn achterwielaangedreven karakter. Jaguars met de nieuwe aandrijving zijn te herkennen aan de extra 'bult' op de motorkap, nieuwe ventilatieroosters in de motorkap en speciale 19 inch lichtmetalen velgen voor de S-modellen.

Bochten pakken
Naast de twee bovengenoemde aanpassingen zijn er nog wat kleinere nieuwtjes te vertellen. Zo is de 550 pk sterke V8 is vanaf volgend voorjaar verkrijgbaar ook te vinden in de cabrio. Met zowel de keuze uit de achter- of vierwielaandrijving en tussen de standaard automatische transmissie en de optionele handgeschakelde bak. De prestaties zijn overigens gelijk aan de Coupé. Over de Coupé gesproken; deze kan voortaan ook uitgerust worden met een dak van carbon, waardoor je op een essentieel plaats meer gewicht kunt besparen. Het laatste nieuwsfeit is dat modellen die in 2015 worden geleverd standaard zijn uitgerust met de nieuwe elektrische stuurbekrachtiging genaamd EPAS. Dit moet zorgen voor een beter stuurgevoel en meer feedback. Tegelijkertijd wordt er dankzij het systeem 4 g/km CO2-uitstoot bespaard. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV CoupĂ©
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10