zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang

 

18 juli 2014 - Ford presenteert de gloednieuwe Ford Mustang met een drietal motoren. Eén nieuwe viercilinder - voor het eerst - en twee grotere blokken die er telkens 2 cilinders bij doen. Maar wat voor kracht die motoren ontwikkelen hield Ford lange tijd voor zichzelf. Tot nu.

Niet de kleinste motor, maar wel de basismotor. Een 3.0 liter V6. Goed voor 300 pk. Erbij vertellen hoeveel trekkracht die eenheid opwekt, is voor Ford dan toch weer een brug te ver. Dat suggereert op z'n minst dat het niet al te indrukwekkend is.



2.3 liter Ecoboost
De fabrikant heeft veel liever dat we het hebben over de middenmotor. 2,3 liter slagvolume, vier cilinders en een turbo. Alles om de Mustang zuiniger te maken dan ooit tevoren. En dat terwijl er toch nog 310 pk en 430 Nm wordt opgewekt. Aangezien de Mustang nu ook naar het Europese continent zal komen wordt dit vermoedelijk de meest populaire alhier.

5.0 liter V8
De achtcilinder blijft de topper. En uiteraard de motor die je eigenlijk in een Mustang hoort te bestellen. De eenheid stelt de bestuurder een maximumvermogen van 435 pk ter beschikking en heeft ook nog eens 540 Nm trekkracht voor handen. Dat betekent dat je er gemakkelijk schakellui mee kan rijden. Een diesel moet al van erg goede huize zijn om betere cijfers voor te leggen. Een zuinigheidswonder wordt de achtcilinder natuurlijk niet. En hij is ook nauwelijks geëvolueerd. Ford heeft het in de eerste plaats over een verbeterde verhouding tussen gewicht en vermogen, wat vooral te danken is aan gewichtsbesparing in de structuur en het koetswerk van de nieuwe musclecar.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10