zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Flexibel manoeuvreren richting uw doelen

Door: Frank van Marwijk
 
Een van de eerste dingen die u leerde in uw managementopleiding is het stellen van doelen en u daaraan conformeren. Maar zijn doelen wel altijd zo nodig en moet u zich er altijd consequent op blijven richten? Veel managers varen blindelings op hun doelen. De doelen bieden hun richting, duidelijkheid en structuur. Toch brengen andere managers het ook ver zonder zichzelf al te veel doelen te stellen. Deze managers kijken steeds wat er op hun pad komt en anticiperen daarop. Dit houdt hen creatief en flexibel. Er zijn ook managers die alleen doelen op langere termijn stellen. Ze passen de route naar hun eindbestemming aan, afhankelijk van wat er zich voordoet.

Doelgericht of vrijblijvend
U bent van plan om met de auto op vakantie te gaan naar Zuid-Frankrijk. Vooraf oriënteert u zich op de bestemming. Uw oog valt op Gourdon, een klein plaatsje, gelegen in het departement Alpes-Maritimes in de regio Provence. U denkt na over wat u wilt doen op uw vakantie en wat u belangrijk vindt aan uw accommodatie. Vervolgens reserveert u een appartement op een vakantiepark in Gourdon voor twee weken. Uiteindelijk gaat u op pad. U stippelt de route uit op de kaart (of in uw navigatiesysteem), waarvan u verwacht dat die zo snel mogelijk leidt naar uw bestemming. Onderweg luistert u naar de fileberichten. Daarop kunt u anticiperen om te voorkomen dat u vaak stil komt te staan onderweg.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10