zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Acht tips om uw goede voornemens te laten slagen

Door: Frank van Marwijk
 
Over twee weken begint het nieuwe jaar. Traditioneel is dat het moment waarop veel mensen goede voornemens bedenken. Misschien wilt u afvallen, stoppen met roken, een boek schrijven, meer tijd besteden aan familie en vrienden of meer structuur aan uw leven geven. Het kan ook zijn dat u zakelijke voornemens hebt zoals uw deadlines beter bewaken of aandacht geven aan uw netwerk. Wat uw goede voornemens ook zijn, het gaat er niet alleen om ze te bedenken, maar ook om u zich eraan te conformeren, het vol te houden en de voornemens te laten slagen. Dat is voor velen een probleem. De voornemens zijn prachtig, maar na enkele weken zijn ze weer weggezakt. Hier kunt u acht tips lezen die u helpen bij het succesvol laten slagen van uw goede voornemens.

1. Bereid u terdege voor
Als je in de laatste weken van december aan mensen vraagt of ze goede voornemens hebben, schudden ze die soms spontaan uit hun mouw. Ze willen afvallen, stoppen met roken, meer sporten, gezonder eten enzovoorts. Toch zijn deze voornemens meestal weinig onderbouwd. Mensen willen wel dingen ten goede veranderen in het nieuwe jaar, maar hebben er vaak niet over nagedacht hoe ze dat gaan doen. Neem bijvoorbeeld het stoppen met roken. Dat kun je je wel voornemen, maar in de praktijk blijkt het voor veel mensen niet zo makkelijk om dat in één keer te doen. Allereerst zal u er dus over moeten nadenken wat u precies op 1 januari wilt gaan doen. Is het uw plan om op 31 december echt uw laatste sigaret te roken, dan moet u  in de weken daarvoor misschien al beginnen met afbouwen. Hebt u echter het plan om vanaf 1 januari systematisch te gaan minderen, dan is het goed om een schema klaar te hebben met de stappen die u wilt gaan nemen. Ook is het dan belangrijk om een einddatum te bepalen waarop u het doel – niet roken – behaald wilt hebben.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10