zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Netwerken: vlooien en gevlooid worden!

Door: Phil H. Kleingeld
 
‘Netwerken’ of hoe je dan ook het gehele proces wilt noemen om je groep in stand houden en daarvan zelf ook beter te worden, is geen activiteit maar een karaktertrekje dat evolutionair bij ons is meegebakken. Dit proces is overigens niet tot de homo sapiëns beperkt; dieren zijn ook natuurlijke netwerkers. Gaat u maar eens in de dierentuin een groep apen bekijken om hun manier van netwerken in actie zien; ze vlooien elkaar!

Aardig zijn en aardig gevonden worden
Ieder sociaal wezen weet al direct na de geboorte dat het belangrijk is om aardig gevonden te worden. Aardig gevonden worden is een belangrijk overlevings-mechanisme want aardige mensen (en andere dieren) worden vaak door anderen in bescherming genomen als er gevaar dreigt en in het dagelijks verkeer ontmoeten ze ook minder agressie. Aardige mensen krijgen ook veel meer van anderen gedaan dan ‘azijndrinkers’ en zij trekken mensen op een natuurlijke manier naar zich toe. Voor aardige mensen gaan er overal deuren open die voor anderen gesloten blijven. Het zal u niet veel moeite kosten om de lijst met voordelen, die aardige mensen ontvangen, langer te maken. Gaat u uw eigen ervaringen maar na.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10