zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Snel zijn, maar rustig doen. . .

Door: Frank van Marwijk
 
Maak van uw leven geen wedstrijd en wedijver vooral niet met uzelf…

We leven in een maatschappij waar alles snel moet gaan. De tijdsdruk die op ons uitgeoefend wordt is vaak enorm. En het belang van de eeuwige race tegen de klok werd ons al op jonge leeftijd ingepeperd. Onze ouders vermaanden ons dat we moesten opschieten met aankleden en met eten.  We moesten tijdig vertrekken en vlug lopen of fietsen om niet te laat te komen. En op school was het niet veel anders. Daar moesten we hard doorwerken op ons werk op tijd af te krijgen. Tijdens de CITO-test op de basisschool werden we niet alleen getoetst op inzicht en kennis, maar werd er ook gekeken of we de verschillende taken in een zo gering mogelijk tijdsbestek konden afronden.

Hoe druk hebt u het?
Tenslotte wordt ook op de werkvloer snelheid gezien als een belangrijk goed. Ook daar hebben we te maken met krappe deadlines en rigide tijdsverwachtingen. We hebben het daarom druk, druk, druk. En dat blijkt ook uit hoe we over het werk praten. We hebben het er over dat we onze mailtjes snel even beantwoorden en dat we de betalingen nog gauw tussendoor zullen doen.  Je kunt ook veel bereiken als je een tandje harder loopt dan anderen is de gedachte. Iemand die snel werkt, wordt dan ook vaak beschouwd als een gedreven en harde werker. En als je niet snel wilt of kunt werken, doe je er misschien verstandig aan om in ieder geval de schijn op te wekken dat je dat wel doet. Eerder beschreef ik hiertoe Tien beproefde methoden om te tonen dat u het druk hebt. Deze methoden, die slechts een greep waren uit wat in de praktijk al frequent gebeurt, helpen zeker om anderen te laten geloven dat u de benen uit uw lijf loopt. Maar is dat wel wat u wilt?
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10