zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Vier heilige huisjes van managers die het verschil NIET gaan maken

Door: André de Waal
 
Vaak hoor je managers zeggen dat de dingen die ze doen écht heel belangrijk zijn en dat ze gedaan moeten worden, anders kan hun organisatie nooit succesvol worden, Helaas weten velen niet dat er verschil zit tussen de factoren die een High Performance Organisatie (HPO) bouwen en de zogenoemde hygiënefactoren. In mijn boek Hoe bouw je een High Performance Organisatie schrijf ik over deze hygiënefactoren van management.

Deze ‘heilige huisjes van veel managers’ moeten wel op orde zijn voordat u met uw organisatie de overgang kan maken naar een HPO. Maar ze behoren niet tot de vijf HPO-factoren – afkomstig uit een grootschalig onderzoek in 1470 organisaties in 50 landen naar de succesfactoren van HPOs - en zijn daarom niet beslissend in de overgang naar een HPO, Ze zijn wel noodzakelijke randvoorwaarden om de transitie naar een HPO te beginnen. Zolang de hygiënefactoren niet op orde zijn, zullen medewerkers in de organisatie zo afgeleid zijn dat ze nooit de aandacht of de tijd hebben zich te wijden aan de verandering naar een HPO. Maar echt het verschil, een High Performance Organisatie worden, dat gaat u niet lukken met onderstaande top 4 van hygiënefactoren: 
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10