zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Zeven voorwaarden voor gezonde competitie

Door: Frank van Marwijk
 
Bent u een sportliefhebber? En dan bedoel ik niet per se het zelf uitoefenen van sportactiviteiten, maar alleen al het kijken naar sport en het volgen van de prestaties van individuele sporters en sportteams. Kijkt u graag naar voetbal, volgt u ’s zomers de Tour de France en alle perikelen daaromheen en houdt u met spanning het weer in de gaten om te checken of er misschien toch een Elfstedentocht in zit dit jaar? En als dat zo is, wat is het dan in die sport dat u zo aantrekt. Zijn het de fysieke prestaties van anderen die u bewondert of is dat het competitie-element dat aan elke sport verbonden is. Competitie heeft in sport een belangrijke rol. In elke sport, van dammen tot marathon, gaat het er om wie er wint. We willen graag weten wie de beste, de snelste en de sterkste is of wie de meeste punten krijgt.


Competitie als deel van ons bestaan
Competitie trekt onze belangstelling. In de vele sportprogramma’s en in de sportkaternen van de dagbladen wordt aandacht gegeven aan de prestaties van sporters. En verder in allerlei gezelschapsspellen heeft het competitie-element een belangrijke rol. Maar ook in ons dagelijks leven wedijveren we met elkaar. Hoewel we daar niet altijd openlijk voor willen uitkomen, gaat het er soms om wie de hoogste opleiding, de beste baan, de mooiste auto en de zonnigste vakantie heeft.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10