zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Zo blijft u uw ergernissen de baas

Door: Frank van Marwijk
 
Bent u iemand die zich regelmatig aan van alles ergert op zijn werk? En ergert u zich er vooral aan dat u zich ergert? Dan wordt het tijd om daar wat aan te veranderen. Vanaf nu krijgt u grip op uw ergernissen. Het gaat u weer lukken om met plezier naar uw werk te gaan. U leert zich vooral bewust te worden van uw ergernissen en die anders te kaderen. Bij ergernissen gaat het namelijk niet om de ervaring, maar om de beleving daarvan. Na het lezen van dit artikel begint u een nieuw leven – als u dat wilt!

Wat is dat toch ergerlijk…
Het is maandagochtend. U wordt gestoord door de wekker. Het is al laat. U zou graag nog even blijven liggen, maar u moet naar uw werk. Mokkend staat u op. Wat hebben de buren vannacht toch een kabaal gemaakt! U heeft geen oog dichtgedaan. Uw hoofd voelt niet fijn. Vanwege het tijdstip slaat u uw ontbijt maar over en stapt gehaast in de auto. Al gauw belandt u in de file. U heeft weinig begrip voor de trage manier waarop iedereen op gang komt. Vanbinnen scheldt u op uw medeweggebruikers. Waarom trekken uw voorgangers niet wat sneller op? Dan kan u tenminste nog mee door het stoplicht. Als u aankomt op uw werk is het niet veel beter. Het koffieapparaat is leeg, de handdoekjes zijn op, er zit geen papier meer in de printer. Heeft dan niemand geleerd eens iets bij te vullen? Op de gang passeert u een collega – die stropdas ziet er niet uit zeg! Hoe hebben zij hém trouwens die opdracht kunnen geven? Op uw kamer wordt u geconfronteerd met een hele stapel documenten waar u vandaag nog doorheen moet. Vrijdag had u daar niet zoveel zin meer in. U heeft het uitgesteld terwijl u het beter even af had kunnen maken. Nu ergert u zich ook nog eens aan uzelf.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10