zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Zo wordt u een goede leugenaar

Door: Frank van Marwijk
 
Vier op de vijf mensen vertelt dagelijks een leugen. Werknemers liegen over hun gezondheid en over de voortgang van hun werk. Collega’s vertellen onwaarheden over hun verleden en verwanten liegen over de prijs die zij voor een product betaald hebben. Een goede leugen kan als een handig excuus dienen. Zo wordt de file wordt vaak genoemd als veroorzaker van te laat komen, terwijl de medewerker gewoon te laat is vertrokken. Ook kan de medewerker liegen dat hij een vergadering niet heeft voorbereid omdat hij de stukken niet heeft ontvangen. Als u van uzelf vindt dat u altijd eerlijk bent, bent u een van de weinigen. Maar als u regelmatig liegt, kunt u er maar beter goed in zijn. Met deze nuttige tips wordt u een goede leugenaar.

We liegen wat af
Uit Amerikaans psychiatrisch onderzoek blijkt dat mensen in een week tijd gemiddeld dertien keer liegen. En in een enquête van de De Britse levensverzekeraar Friends Provident gaf 81% van de deelnemers toe elke dag tenminste één keer per dag de waarheid te verloochenen al dan niet om bestwil. We geloven graag dat iedereen altijd eerlijk is, maar liegen behoort tot het dagelijkse sociale leven. Er wordt vooral gelogen om eigen fouten te verhullen en om zich beter voor te doen dan de werkelijkheid. Medewerkers liegen ook om er persoonlijk voordeel mee te halen. Zo is het op een warme zomerdag populair om net te doen of het werk al af is (23%), zodat je naar huis kunt. Ook melden medewerkers zich nog al eens ziek (34%) om een extra vrije dag te scoren.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, artikelen, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:

E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
 
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10